A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Барської міської ради"

Про участь у навчанні експертів сертифікації ДСЯО

Дата: 17.09.2021 12:13
Кількість переглядів: 123

Фото без описуВ період з  13 по 15 вересня  2021 р.  консультант  комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Барської міської ради» Гора Діна Карпівна пройшла навчання у формі навчальних тренінгів для освітніх експертів з питань оцінювання професійних компетентностей вчителів початкових класів під час їх сертифікації. По закінченні даного навчання  успішно здала оцінювальне анкетування.  На даному етапі кандидатуру Гори Д. К.  надіслано до Центрального управління Державної служби якості освіти для затвердження відповідним наказом.

Нагадаємо, що Сертифікація педагогічних працівників  це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника (у тому числі з педагогіки та психології, практичних вмінь застосування сучасних методів і технологій навчання), що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи. Успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової (позачергової) атестації педагогічним працівником з присвоєнням йому наступної категорії педагогічного працівника або підтвердженням наявної вищої категорії.

Державна служба якості освіти формує експертну групу з незалежних експертів (не менше 2-х осіб), яка за місцем роботи зареєстрованого учасника вивчає практичний досвід його роботи (відповідно до методики експертного оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації). Експертна комісія, до якої увійдуть представники ДСЯО та громадськості приймає рішення щодо результатів сертифікації шляхом установлення відповідності набраної учасником кількості балів із граничною кількістю балів, так званий «пороговий бал», за практичний досвід роботи учасників сертифікації.

Зауважимо, що відповідно до Положення про сертифікацію педагогічних працівників педагоги беруть участь у сертифікації  виключно на добровільних засадах і можуть відмовитися від участі на будь - якому її етапі.


« повернутися

Вхід для адміністратора